Noi și gelato

Gelato, nu înghețată!

Se spune că odată ce ai gustat gelato, nu te mai întorci la înghețată.

Nu știm dacă e valabil pentru oricine, însă pentru noi chiar așa a fost.

Și ne-am îndrăgostit atât de tare de Gelato, undeva în Italia, încât am decis să aducem exact acea rețeta la noi acasă. Așa că am învățat cum se face și am înțeles de ce Gelato și Inghețata sunt atât de diferite.

Înghețata conține 20% (sau chiar mai mult) grăsime. În cazul gelato, smântâna este înlocuită cu lapte integral, lucru care scade procentul de grăsime la 5 – 7%, rezultând un desert mai ușor și mai sănătos.

Gelato contine 50% mai putin aer pentru ca se obține la viteze de amestecare mai reduse decât în cazul Inghețatei, ceea ce face produsul obtinut mai dens și mai fin, tocmai datorită volumului mic de aer care rămâne în compoziție.

Temperatura de servire este de -11/-13 grade, fata de -18/-20 grade in cazul Inghetatei, astfel Gelato este mult mai cremos.

Fiind produs doar cu ingrediente naturale, Gelato are o valabilitate mult mai mică față de înghețată, garantând astfel prospețimea timp de doar câteva zile de la producție. Pe de altă parte, înghețata este realizată industrial și poate avea termene de valabilitate de până la 1 an.

https://www.gustoepassione.ro/wp-content/uploads/2020/04/1Z3A8295-crop.jpg
https://www.gustoepassione.ro/wp-content/uploads/2020/04/vanilie.jpg
https://www.gustoepassione.ro/wp-content/uploads/2020/04/menta.jpg
https://www.gustoepassione.ro/wp-content/uploads/2020/04/cioco-belgiana.jpg
https://www.gustoepassione.ro/wp-content/uploads/2020/04/cassata-siciliana-320x320.jpg
https://www.gustoepassione.ro/wp-content/uploads/2020/04/fistic-sicilia.jpg

Gelaterie artizanala

Toate produsele noastre conțin doar ingrediente naturale, nu au conservanți, agenţi de emulsionare şi stabilizatori sau potențiatori de aromă.

Datorită procentului scăzut de grăsime ce nu încarcă inutil textura produsului, aromele naturale sunt mai intense și mai bogate.

Selectăm minuțios cele mai alese și proaspete ingrediente, ne folosim inspirația de artizani și o rețeta autentică italiană de la 1930, pe care le mixăm în echipamente de ultimă generație pentru a obține gustul autentic pe care îl regăsim pe străzile pitorești din Italia.

Ingredientele folosite de noi în producerea de Gelato au la bază lapte, zahăr și frișcă lichidă naturală neîndulcită, adăugând ingrediente naturale în funcție de gustul final dorit (de exemplu: vanilie de madagascar, fistic natural de sicilia, alune de piemonte, cocos, nucă, mentă, fructe citrice confiate sau migdale. Gelato Vegan urmează același proces, însă laptele de origine animală și frișca sunt înlocuite cu ulei de măsline sau lapte de orez la care se folosește o parte din ingredientele de mai sus sau fructul natural (căpșune, pepene galben, mango) fără zahăr adăugat. Gelato de ciocolată are la baza lapte, zahăr și cacao cu un conținut de peste 70% de diferite origini – Belgia, Sao Tome, Ecuador, Madagascar, Jamaica sau Peru.

Iar pentru a asigura prospețimea produselor noastre, livrăm numai ce producem în aceeași zi.

Varietate de gusturi

Când vine vorba de gust, avem cu toții preferințe atât de diferite. De aceea, gama noastră e formată din categorii și sortimente ce pot surprinde și cele mai pretențioase gusturi, de la clasicele ciocolată belgiană, fistic sau vanilie până la sofisticatele specialități siciliene precum zuppa inglese sau cassata siciliană și faimoasele ciocolate de origine precum Ecuador sau Madagascar.

De asemenea, gama noastră conține sortimente pentru vegani, dar și cele fără zahăr adăugat, precum gelato de mango sau căpșune, îndulcite cu fructoza naturală.

0
    0
    Coșul tău
    Your cart is emptyReturn to Shop